Minimog Preloader
Gratis stroom verbruiken in de avonduren én het overvolle stroomnet verlichten? Ontdek onze A-merk thuisbatterij!

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen in 2024

Bespaar gemiddeld € 1.142 per jaar met zonnepanelen

Wek jouw eigen stroom op met zonnepanelen

Met zonnepanelen wekken huiseigenaren gratis CO2-vrije stroom op die zij niet bij de energieleverancier hoeven in te kopen. Deze gratis stroom kan ingezet worden voor stroomvreters zoals de wasmachine, warmtepomp, airco, vaatwasser, elektrische auto etc. Gemiddeld besparen huiseigenaren met zonnepanelen zo’n €1.142 per jaar. 

Zonnepanelen verbeteren ook het energielabel van een woning. De woning gaat namelijk efficiënter met energie om door zelf stroom op te wekken, met als gevolg een sprong naar een gunstiger energielabel. Woningen met een groen energielabel A hebben een hoger wooncomfort en nemen toe in waarde. 

Zonnepanelen via EnergielabelA.nl

Voor de volledige aanschaf, levering en installatie van zonnepanelen ben je bij EnergielabelA.nl op het juiste adres. Bij ons kies je voor betrouwbare Europese zonnepanelen van de hoogste kwaliteit, tegen de beste garanties en het veiligst geïnstalleerd. Niet door cowboys, maar door betrouwbare, bewezen en gecertificeerde installateurs. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor zonnepanelen

✓  Verbeter jouw energielabel
✓  Bespaar gemiddeld €1.142 per jaar
 Zonnepanelen verdien je gemiddeld 3x terug over de levensduur
✓  Betrouwbare zonnepanelen van een A-fabrikant uit Europa
✓  Minimaal 87 tot 94% restvermogen na 25 jaar
✓  Geïnstalleerd door (onze eigen) gecertificeerde installateurs

Aanbevolen door A partijen

Een greep uit onze zonnepanelen

Geen rommel uit China

✓ Maximale opwek per vierkante meter door de meest geavanceerd- en gepatenteerde zonceltechnologie 

✓  Verantwoord en duurzaam geproduceerd door een Europese, beursgenoteerde marktleider. 

✓  Vrij van uitbuiting, dubieus staatssteun of andere omstreden praktijken 

✓ Minimaal 30% hoger rendement dan andere zonnepanelen. Juist op dagen zonder zon. 

✓ Minimaal 92% restvermogen na 25 jaar. Door de fabrikant gegarandeerd. 

zonnepanelen
europa
in Europa gemaakt
duurzaam
Verantwoord geproduceerd met 100% hernieuwbaar energie
loodvrij
100% loodvrij en laagste zilvergehalte en oplosmiddelen in de branche
Te recyclen volgens de principes van een circulaire economie

Bieden wij alleen maar Europese zonnepanelen aan?

Onze Europese zonnepanelen voldoen aan hoogste kwaliteitsnormen en worden verantwoord in Europa geproduceerd volgens strenge regels en onder toezicht van Europese autoriteiten. Bovendien zijn Europese fabrikanten vaak dichtbij, wat betekent dat je gemakkelijk lokale ondersteuning kunt krijgen als er zich problemen voordoen.

Maar wij draaien er ook niet omheen. Europese zonnepanelen zijn gewoon gemiddeld genomen duurder dan zonnepanelen uit andere continenten. Hoewel wij bij EnergielabelA.nl sterk geloven in de Europese gedachte van lokale productie en verantwoord ondernemen, begrijpen wij ook dat de prijs een belangrijke factor is bij het maken van jouw keuze om te verduurzamen met zonnepanelen.

Daarom bieden wij (en onze partners) ook zonnepanelen aan die in China zijn geproduceerd, maar waarbij de ketenverantwoordelijkheid ligt bij een bewezen betrouwbaar Nederlands of Europees bedrijf. En waar je nog steeds kunt rekenen op ondersteuning en service in het Nederlands mocht binnen de garantie iets mis zijn met jouw zonnepanelen.

De beste omvormer heb je niet in huis.

✓  Geen zichtbare omvormer in huis – elk paneel uitgerust met een eigen micro-omvormer. 

✓ Haalt het maximale uit elk paneel

✓ Zet gelijkstroom vanuit de panelen het veiligst om in wisselstroom voor thuisverbruik

✓ Houd per paneel de opwekking in de gaten

Voorkom volledig opwekverlies
nadelige prestatie van zonnepanelen

Traditionele omvormers genereren over het hele PV-systeem minder stroom wanneer één paneel het laat afweten, bijvoorbeeld door schaduw of bewolking. 

Wek maximaal op
micro omvormer bij schaduw

 Onze micro-omvormers wekken echter maximale energie op, want de panelen werken los van elkaar.

Houd alles bij
energie monitoren via app

Houd jouw volledige zon-opweksysteem makkelijk bij met geïntegreerde grafieken en infographics op dag, week, maand en jaarniveau – vanaf de start. Alles in één app. 

Zonnepanelen verdien je gemiddeld 3 keer terug. Ook als het salderen toch zal stoppen.

grafiek-salderen-energielabela.nl

Ja, dat zijn wij (link). En 95% van onze concullega’s niet. EnergielabelA.nl is erkend door InstallQ, ’s lands belangrijkste onafhankelijke kwaliteitsregelaar en de hoogste erkenning voor vakbekwame bedrijven die zonnestroomsystemen installeren. Bij ons weet jij dus zeker dat er op de meest veiligste wijze mogelijk wordt geïnstalleerd. 

Wij installeren de zonnepanelen doorgaans zelf, maar werken voor onze landelijke dekking (excl. Waddeneilanden) ook samen met gelijkgestemde en gecertificeerde A-installateurs over het hele land.

Als erkend en gecertificeerd zonPV bedrijf geven wij, en onze partners, op jouw verzoek een geldig conformiteitsverklaring af bij gerealiseerde installaties. Met deze verklaring kan jij bijvoorbeeld de verzekeraar ervan overtuigen dat er volgens de belangrijkste voorschriften is geïnstalleerd. Of bij een verhuizing de waarde van de installatie aantoonbaar maken. Een conformiteitsverklaring kan je, na de installatie, hier opvragen. 

Zonnepanelen worden doorgaans meegenomen in de opstalverzekering. Zonnepanelen kunnen alleen wel verschillende risico’s met zich meebrengen, zoals brand of beschadiging van de woning. Verzekeraars kunnen extra eisen stellen aan de installatie van zonnepanelen. Bijvoorbeeld of het is geïnstalleerd door een erkende installateur, zoals EnergielabelA.nl. Het is verstandig om altijd eerst met met je verzekeraar te overleggen voordat je zonnepanelen installeert.

Ook raden wij jou aan om om de voorwaarden en hoogte van het verzekerde bedrag te controleren bij jou verzekeraar, om te voorkomen dat je onderverzekerd bent zodra je zonnepanelen hebt laten plaatsen. Ook hier kunnen onze conformiteitsverklaring je bij helpen.

 

Wattpiek (ook wel Wp) is de eenheid die het opwekvermogen van zonnepanelen omschrijft. De wattpiek van onze panelen staat gelijk aan de hoeveelheid kilowattuur (kWh) waarmee jouw energieleverancier jouw afgenomen stroom opmeet. Onze gangbare panelen hebben een gemiddeld opwekvermogen van 400 wattpiek. Met 6 panelen kom je dan in theorie gemiddeld uit op 2400 kWh per jaar aan opgewekt stroom. Trek daar wel voor jouw installatie gemiddeld 15% van af. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit van onze panelen, maar omdat ook gloednieuwe panelen met de hoogste vermogens niet het maximale van hun kunnen zullen gaan opwekken vanwege het klimaat in Nederland.

Het is goed om de hoeveelheid panelen af te stemmen op jouw huidig verbruik, maar het is achteraf zonde om extra panelen aan te schaffen en deze erbij te installeren wanneer jij verwacht dat je in de toekomst waarschijnlijk meer stroom zult gaan verbruiken. We nemen jouw energiebehoeftes mee in het offerteproces zodat jij niet voor verrassingen zal komen te staan. 

Dit verschilt en is afhankelijk van een hoop factoren. Van de type en staat van jouw dak tot aan de hoeveelheid panelen en de route naar de meterkast. Elk dak is maatwerk en het vergt vakmanschap om zonnepanelen kwalitatief goed en veilig te installeren. In de meeste gevallen lukt het ons om binnen een ochtend of middag de zonnepanelen op jouw dak geïnstalleerd te hebben. Soms zijn we hier een hele dag mee bezig en in hele uitzonderlijke gevallen zelfs meerdere dagen. 

Zonnepanelen zijn populair. Maar niet elke huiseigenaar weet voldoende van de producteigenschappen of risico’s van zonnepanelen.De meeste zonnepanelenbedrijven maken daar goed gebruik. Deze ‘cowboys’ verkopen je maar al te graag goedkope, laag-presterende panelen of zelfs gevaarlijke rommel tegen de hoogste prijs. Daarnaast veroorzaken zij, door gebrek aan specialistische kennis en vakmanschap, met regelmaat storingen, daklekkages of dakbranden. 95% van de zonnepanelenbedrijven in Nederland is niet eens erkend of gecertificeerd voor zon-installaties. Bij ons weet je dus zeker dat jouw woning in veilige handen is. 

Vanaf 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen voor particulieren verlaagd naar 0 procent. Wij brengen jou daarom geen btw in rekening. 

Dit houdt in dat de panelen na 25 jaar een groot deel van hun oorspronkelijke vermogen moeten opwekken. Met onze panelen is dat minimaal 92% (op een marktgemiddelde van 80%). 

De fabrikanten van onze zonnepanelen en micro-omvormers bieden minimaal 25 jaar productgarantie aan. Ook zijn ze altijd te bereiken in het Nederlands.