Minimog Preloader
September Actie: 10% korting op onze premium Zwitserse zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen in 2023

voordelen van zonnepanelen

Ervaar jij al de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen nemen in 2023 loont en dat zie je aan het straatbeeld. Van jouw buren tot collega’s, meer dan twee miljoen huishoudens en bedrijven in Nederland profiteren met een zonnestraal aan voordelen, kostenbesparingen en opbrengsten van hun zonnepanelen.

Voor de volledige aanschaf, levering en installatie van zonnepanelen ben je bij EnergielabelA.nl op het juiste adres. Met betrouwbare Europese zonnepanelen van de hoogste kwaliteit, meest uitgebreide garanties, tegen snelle terugverdientijden en met de veiligste installaties hebben wij als erkend en gecertificeerde aanbieder en installateur van zonnepanelen al duizenden klanten laten stralen ☀️. 

Geen cowboys op jouw dak, bij ons zit je goed.

erkend installatiebedrijf

Bijna elke huiseigenaar heeft of wilt zonnepanelen. Maar lang niet elke huiseigenaar weet voldoende van de producteigenschappen of risico’s van zonnepanelen.

Met EnergielabelA.nl kies jij voor jouw belang als huis- of pandeigenaar voorop. Wij zijn een vertrouwd merk en door de belangrijkste partijen en kwaliteitsbeoordelaars uit de markt erkend als een gecertificeerde aanbieder en installateur van zonnepanelen. En omdat wij als A-installateur tot de top 5% van de PV-installatiemarkt behoren, kunnen wij na elke oplevering een geldige conformiteitsverklaring voor zonnepanelen afgeven waar met name verzekeraars en banken blij van worden.

Zonnepanelen via EnergielabelA.nl

Wek jouw eigen stroom op

 Met zonnepanelen wek ook jij gratis CO2-vrije stroom op die jij niet bij de energieleverancier hoeft in te kopen. Deze gratis stroom kan jij weer inzetten voor bijvoorbeeld jouw wasmachine, warmtepomp, airco, vaatwasser, elektrische auto en ga zo maar door. Hiermee bespaar jij honderden, zo niet duizenden euro’s per jaar. 

Zonnepanelen verbeteren ook de energieprestatie van jouw woning. De woning gaat namelijk efficiënter met energie om, met een sprong naar een gunstiger energielabel tot gevolg. Een groener energielabel, zoals een energielabel A of energielabel B, werkt zeer waardeverhogend op de woningwaarde. Met een gunstiger energielabel kan jij bij de meeste hypotheekverstrekkers rentekorting op de hypotheek afdwingen. 

Ook zonder waardeverhoging of rentekorting zijn de terugverdientijden van zeer zonnepanelen gunstig te noemen – ook als het salderen stopt. Gemiddeld genomen verdienen huishoudens hun zonnepanelen driemaal terug over de gemiddelde levensduur van zonnepanelen. Tot slot draag jij direct bij aan de energietransitie. 

zonnepanelen energielabela.nl

Alleen het beste van het beste

Geen rommel uit China

Maximale opwek per vierkante meter door de meest geavanceerde en gepatenteerde zonneceltechnologie 

Verantwoord en duurzaam geproduceerd door een Europese, beursgenoteerde marktleider. 

Vrij van slavernij, staatssteun of andere omstreden praktijken 

Minimaal 30% rendement dan andere zonnepanelen. Juist op dagen zonder zon. 

Minimaal 92% restvermogen na 25 jaar. Gegarandeerd door de fabrikant.  

Het hele jaar de hoogste prestaties

Meer dan 95% van alle zonnepanelen-eigenaren in Nederland hebben zonnepanelen of omvormers uit 🇨🇳 China. Dit is logisch, los van de kosten-baten afweging is China voor meer dan 90% verantwoordelijk voor de wereldwijde productie van fotovoltaïsche (PV) systemen.

 Helaas kleven aan PV-producten uit China ook tal van nadelen, zoals zeer lage prestaties, beperkte of onbetrouwbare garanties, hoge storingsgevoeligheid, brandrisico’s en zelfs ethische misstanden gedurende het productieproces. Om al die redenen verkopen en installeren wij alleen producten van A-kwaliteit met een verantwoorde herkomst. Van fabrikanten die duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid écht serieus nemen. En waar jij altijd in het Nederlands bij terecht kan. 

Meyer Burger Technology AG is een Zwitsers-Duits beursgenoteerd bedrijf en marktleider met hun gepatenteerde heterojunctietechnologie (HJT). Hun ingenieurs hebben dit over een periode van 20+ jaren bereikt door verschillende lagen silicium te combineren om een unieke celstructuur te creëren, daar waar de concurrentie het houdt op een 1-laags silicium. Het elektrisch vermogen wordt met minder weerstand door de module heen gestroomd en wekken zelfs stroom op bij weinig en diffuus licht, zoals bij bewolkte dagen tijdens de wintermaanden. Hierdoor kunnen de Meyer Burger HJT-cellen over het hele jaar door veel meer zonne-energie absorberen dan conventionele cellen. 

De energieopbrengsten van onze zonnepanelen worden nog eens extra verhoogd doordat de cellen zijn verbonden via de gepatenteerde SmartWire-technologie (SWCT™). De flinterdunne aansluitdraden verminderen namelijk de schaduw op de zonnecellen tot 30 procent. Op deze manier nemen de modules meer energie op en produceren ze langer elektriciteit. Voor merkbaar meer vermogen op hetzelfde dakoppervlak. SWCT™ verbetert ook de celstabiliteit en maakt de modules minder vatbaar voor zogenaamde microscheuren, één van de meest voorkomende oorzaken van energieverliezen in zonnepanelen. Met een uitzonderlijk lage degradatie van 0,25% per jaar is het restvermogen van onze panelen met uitstek het hoogste van de markt. Met een gegarandeerd restvermogen van maar liefst 92 tot 94% na 25 jaar overtreffen deze panelen, op een marktgemiddelde van 84%, met kop en schouders de kwaliteit op andere zonnepanelen.

europa
in Europa gemaakt
duurzaam
Verantwoord geproduceerd met 100% hernieuwbaar energie
loodvrij
100% loodvrij en laagste zilvergehalte en oplosmiddelen in de branche
Te recyclen volgens de principes van een circulaire economie

De beste omvormer heb je niet in huis.

Geen zichtbare omvormer in huis – elk paneel uitgerust met een eigen micro-omvormer. 

Haalt het maximale uit elk paneel

Zet gelijkstroom van de panelen het veiligst om in wisselstroom voor thuisgebruik

Houd per paneel de opwekking in de gaten

Enphase Energy Inc. is een Amerikaans beursgenoteerde fabrikant en met meer dan 370+ actieve patenten de absolute marktleider in het micro-omvormer segment. Met meer dan 63 miljoen geïnstalleerde micro-omvormers over 3,3 miljoen huizen in 145 landen hebben zij hun intelligente product over een periode van meer dan 25 jaar tot op de schroef geperfectioneerd. Dit blijkt uit de zeer hoge efficiency van tot wel 97,2 %, een zeer lage failure rate van 0,051% en een gedurfde productgarantie van wel 25 jaar op deze micro-omvormers.

 Elk paneel wordt maximaal geactiveerd. Als één paneel in de schaduw komt te liggen of storingen vertoond, dan blijven de andere panelen vermogen generen. Dit staat in sterk contrast met traditionele stringomvormer-systemen, waarbij het hele systeem uitvalt als één paneel uitvalt, geen monitoring op paneelniveau mogelijk is en slechts, met beperkte garanties, maar 5 tot 10 jaar meekunnen.

Voorkom volledige opwekverlies
impact zonnepanelen

Traditionele omvormers genereren over het gehele panelenveld minder stroom wanneer één paneel het laat afweten, bijvoorbeeld door schaduw of bewolking. 

Wek maximaal op
micro omvormer bij schaduw

 Onze micro-omvormers wekken echter maximale energie op, want de panelen werken los van elkaar.

Houd alles bij
energie monitoren via app

Houd jouw volledige zon-opweksysteem makkelijk bij met geïntegreerde grafieken en infographics op dag, week, maand en jaarniveau – vanaf de start. Alles in één app. 

Profiteer van combinatie-korting

De thuisbatterij

voordelen van thuisbatterij

Met een thuisbatterij verdubbel jij het verbruik van gratis stroom afkomstig uit jouw zonnepanelen en vergroot jij jouw onafhankelijk van de energieleverancier.  In plaats van dure stroom in te kopen op de momenten dat de zon niet schijnt en de stroomvraag het hoogst is, bied een thuisbatterij jou de mogelijkheid om in de ochtenden, avonden en ’s nachts overtollig stroom te gebruiken die overdag door jouw zonnepanelen zijn opgewekt. Daarmee profiteer jij niet alleen van doorlopend gratis stroom, ook ontlast je hiermee het overbelaste stroomnet. Het is om die redenen niet voor niets dat een thuisbatterij sterk wordt aanbevolen door netbeheerders, energieleveranciers en de overheid. De populariteit van de thuisbatterij neemt in een rap tempo toe. Loop voorop en voorkom leveringsproblemen of zeer lange installatie-wachttijden door de groei in vraag naar thuisbatterijen. 

Zonnepanelen verdien je gemiddeld 3x terug. Ook als het salderen stopt.

Bij ons profiteer je van gunstige terugverdientijden. Ook wanneer de salderingsregeling is afgeschaft. Want wanneer jij vandaag nog zonnepanelen neemt via EnergielabelA.nl, dan heb jij deze tegen die tijd allang terugverdiend. Elk jaar daarna aan gratis stroom is pure winst. Tot slot heb jij ook de woningwaarde laten toenemen. 

Zo gaan wij te werk

Jij neemt de eerste stap

Via de knop hieronder kan je bij ons een offerte opvragen.

Zonnepanelen blijft maatwerk en wij zullen dan het contact verder met jou oppakken via de mail, WhatsApp of een videogesprek. Mogelijk komen wij ook bij jou langs.  

Zodra wij de belangrijkste informatie hebben verzameld gaan wij zo snel mogelijk voor jou aan de slag. 

Aanbod op maat

Nadat wij alle informatie hebben verzameld, stelt één van onze adviseurs met veel zorg en aandacht een offerte op maat samen. 

In de offerte lees je alles over de gekozen diensten, producten, opbrengsten, terugverdientijden en het verdere vervolg. 

Afspraak inplannen

Nadat jij akkoord hebt gegeven en een eventuele aanbetaling hebt voldaan, plannen wij in overleg met jou de installatiedag in. 

Zonnepanelen installeren

De dag dat je kunt gaan beginnen met besparen is aangebroken. Onze ervaren en gecertificeerde installateurs komen bij jou langs om de zonnepanelen op je dak te plaatsen en aan te sluiten aan de groepenkast.

De installatie duurt, afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen, doorgaans een ochtend en/of middag.  

Monitor je verbruik

Na de installatie krijg je van onze monteurs duidelijke instructies hoe jij jouw opgewekte energie uit de zonnepanelen real-time in de gaten kunt houden via een mobiele app.

Zo zie jij al op minuut-basis en op paneelniveau wat jouw zonnepanelen hebben opgewekt. 

Ja, dat zijn wij. En 95% van onze zonnepanelen-concullega’s niet. Wij zijn erkend door InstallQ, ’s lands belangrijkste onafhankelijke kwaliteitsregelaar en de hoogste erkenning voor vakbekwame bedrijven die zonnestroomsystemen installeren. Bij ons weet jij dus zeker dat er op de meest veiligste wijze mogelijk zal worden geïnstalleerd. 

Daarnaast zijn wij opgenomen in kwaliteitsregisters zoals echteinstallateur.nl en deze van het Centraal Register Techniek. Om de kwaliteit en veiligheid van onze producten, diensten en processen voor onszelf en onze klanten te borgen werken wij, ondersteund met certificaten, altijd volgens de allerlaatste NEN-normen en het Nederlandse Bouwbesluit. EnergielabelA.nl hanteert de hoogste kwaliteitseisen die passen bij een duurzaam en verantwoord installatiebedrijf. Van de installateur op het dak tot aan leidinggevend personeel op kantoor: iedereen binnen EnergielabelA.nl is VCA-gecertificeerd. Met deze certificering kan elke medewerker aantonen dat hij of zij de risico’s op veiligheid, gezondheid en milieu uitstekend beheerst tijdens het uitvoeren van zijn of haar werkzaamheden voor onze klanten.

Als erkend en gecertificeerd zonPV bedrijf geven wij ook rechtsgeldige conformiteitsverklaringen af bij gerealiseerde installaties. Met deze verklaring kan jij onder andere de verzekeraar ervan overtuigen dat er volgens de belangrijkste voorschriften is geïnstalleerd of bij een verhuizing de waarde van de installatie aantoonbaar maken. 

Wattpiek (ook wel Wp) is de eenheid die het opwekvermogen van zonnepanelen omschrijft. De wattpiek van onze zonnepanelen staat gelijk aan de hoeveelheid kilowattuur (kWh) waarmee jouw energieleverancier jouw afgenomen stroom opmeet. Onze gangbare zonnepanelen hebben een gemiddeld opwekvermogen van 400 wattpiek. Met 6 panelen kom je dan in theorie gemiddeld uit op 2400 kWh per jaar aan opgewekt stroom. Trek daar wel voor jouw installatie gemiddeld 15% van af. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit van onze zonnepanelen, maar omdat ook gloednieuwe zonnepanelen met de hoogste vermogens niet het maximale van hun kunnen zullen gaan opwekken vanwege het klimaat in Nederland.

Het is goed om de hoeveelheid zonnepanelen af te stemmen op jouw huidig verbruik, maar het is achteraf zonde om extra panelen aan te schaffen en deze erbij te installeren wanneer jij verwacht dat je in de toekomst waarschijnlijk meer stroom zult gaan verbruiken. Bijvoorbeeld omdat je van plan bent een warmtepomp of airco te nemen. Of omdat jij elektrisch gaat rijden en de auto aan huis wilt laden aan een laadpaal. We nemen jouw energiebehoeftes mee in het offerteproces zodat jij niet voor verrassingen zal komen te staan. 

Dat is afhankelijk van een hoop zaken. Van de type en staat van jouw dak tot aan de hoeveelheid panelen en de gekozen route van het kabeltraject in de woning. Elk dak is maatwerk en het vergt vakmanschap om zonnepanelen kwalitatief goed en veilig te installeren. In de meeste gevallen lukt het ons om binnen een ochtend of middag de zonnepanelen op jouw dak geïnstalleerd te hebben. Soms zijn we hier een hele dag mee bezig en in hele uitzonderlijke gevallen zelfs meerdere dagen.