Minimog Preloader
September Actie: 10% korting op onze premium Zwitserse zonnepanelen

Thuisbatterij

Thuisbatterij

voordelen van thuisbatterij

Ervaar jij al de voordelen van een thuisbatterij?

De thuisbatterij (of thuisaccu) speelt steeds meer een belangrijkere rol in de energievoorziening van woningen en bedrijfspanden. Steeds meer mensen in Nederland profiteren van de voordelen van een thuisbatterij. Loop jij mee voorop? 

Nog geen zonnepanelen? Profiteer van gunstige kortingen als jij deze er met de thuisbatterij bij neemt. 

Thuisbatterij in 2023

Zonnestroom opslaan met thuisbatterijen

Word je eigen energieleverancier

Met een thuisbatterij verdubbel jij het verbruik van gratis stroom afkomstig uit jouw zonnepanelen en vergroot jij jouw onafhankelijk van de energieleverancier.  In plaats van dure stroom in te kopen op de momenten dat de zon niet schijnt en de stroomvraag het hoogst is, bied een thuisbatterij jou de mogelijkheid om overtollig stroom dat door jouw zonnepanelen overdag is opgewekt te gebruiken in de ochtenden, avonden en ’s nachts. Daarmee profiteer jij niet alleen van doorlopend gratis stroom, ook ontlast je hiermee het overbelaste stroomnet. Het is om die redenen niet voor niets dat een thuisbatterij sterk wordt aanbevolen door netbeheerders, energieleveranciers en de overheid. De populariteit van de thuisbatterij neemt in een rap tempo toe. Loop voorop en voorkom leveringsproblemen of zeer lange installatie-wachttijden vanwege de groei in vraag naar thuisbatterijen. 

gecertificeerde installateur thuisbatterij

Levert 1200 kWh per jaar

Thuisbatterij 3,5 kWh

thuisbatterij 3kwh
430 × 775 × 188 mm

Levert 3622 kWh per jaar

Thuisbatterij 10,5 kWh

thuisbatterij 10kwh
1283 x 775 x 188 mm

Met 1 miljoen test-uren voor de lancering de betrouwbaarste en slimste thuisbatterijen van de markt

Een uitzonderlijk hoge restcapaciteit van 80% na 10 jaar

Maximale (brand)veiligheid en een 5x langere levensduur dan andere batterijen door een samenstelling van onbrandbare lithium-ijzerfosfaat (LFP)

Vrij van omstreden materialen zoals kobalt en nikkel of giftige metalen, bewegende delen of ventilatie

Verantwoord afkomstig van een beursgenoteerde fabrikant uit de Verenigde Staten

Geen omvormer in huis – elke slimme AC-gekoppelde batterij voorzien van minimaal 4 geïntegreerde micro-omvormers, ontwikkeld door de wereldwijde marktleider in het micro-omvormer segment.

Volledig onderhoudsvrij – upgrade zich automatisch om altijd over de nieuwste software en functies te beschikken

Stof- en spuitwaterdicht, weersbestendig bij extreme temperaturen (geschikt tussen -15 & +55 graden Celsius)

Enkelvoudige batterij van 49 kg of 144kg – op wandbevestiging en uitsluitend door gecertificeerde installateurs

Met 15 jaar garantie (of 6000 cycli)
Na 15 jaar of 6000 cycli een restcapaciteit van 60%

Kinderlijk eenvoudig opgroeien

Onze thuisbatterijen zijn modulair. Ook na de installatie kan er worden uitgebreid met extra batterijen naarmate de stroombehoeften toenemen. 

Geschikt voor binnen als buiten

Onze thuisbatterijen hebben een IP55-waarde. Dit houd in dat ze zowel stofdicht zijn als zeer bestendig tegen waterstralen zoals bij regen en onweer. Onze doorontwikkelde lithium-ijzerfosfaat batterijen zijn ook opgewassen tegen hagel, sneeuw, vorst of extreem warme dagen. Daarmee kan het dus geen kwaad om onze thuisbatterijen buiten te plaatsen, bijvoorbeeld in de tuin of balkon.

thuisbatterij buiten
thuisbatterij binnen
thuisbatterij-buiten

Maximale controle in jouw handen

Wanneer jij een thuisbatterij neemt via EnergielabelA.nl, zorgen wij ervoor dat jij altijd en overal de prestaties van jouw thuisbatterij real-time kunt volgen. En niet alleen dat, ook krijg jij te zien hoeveel energie jouw zonnepanelen hebben opgewekt. Ook als jouw zonnepanelen niet door ons zijn geplaatst en ongeacht het merk van jouw omvormer. Houd jouw volledige energieopslag en opweksystemen nog makkelijker bij met geïntegreerde grafieken en infographics op dag, week, maand en jaarniveau – vanaf de start. Alles in één app. 

energie monitoren via app

Bij ons zit je goed voor de installatie van een thuisbatterij

erkend installatiebedrijf

Voor de volledige aanschaf, levering en installatie van een thuisbatterij ben je bij EnergielabelA.nl op het juiste adres. Bij ons kies jij voor betrouwbare thuisbatterijen van de hoogste kwaliteit, het veiligst geïnstalleerd, snel terugverdiend en met de meest uitgebreide garanties. 

Met EnergielabelA.nl kies jij voor jouw belang als huis- of pandeigenaar voorop. Wij zijn een vertrouwd merk en door de belangrijkste partijen en kwaliteitsbeoordelaars uit de markt erkend als een gekwalificeerde aanbieder en installateur van thuisbatterijen. 

Een thuisbatterij kent tal van voordelen. 

  • Meer gratis stroom – Je kan met een thuisbatterij het verbruik van gratis stroom afkomstig uit jouw zonnepanelen verdubbelen tot gemiddeld 60% tot 80%. Gemiddeld genomen verbruiken huishoudens met zonnepanelen namelijk zo’n 30% van het stroom dat door de zonnepanelen gratis wordt opgewekt. De rest wordt teruggeleverd aan het stroomnet. In plaats van terugleveren, kan jij deze overtollige groene stroom opslaan in een thuisbatterij om deze later op de avond, ’s nachts of in de ochtend weer te verbruiken. Met name in de ochtenden en avonden, wanneer er bijvoorbeeld gekookt en gestookt wordt, is de stroomprijs het hoogst. Het is zonde om deze stroom duur in te kopen als jij deze voor een groot deel had kunnen verbruiken met gratis opgewekte stroom afkomstig uit jouw zonnepanelen. Een thuisbatterij vangt deze overtollig groene stroom op om daar later weer gebruik van te maken.
  • Word zelfvoorzienend – Met een thuisaccu verhoog jij jouw onafhankelijkheid van de energieleverancier. In plaats van stroom in te kopen volgens de vaste of variabele tarieven van de energieleverancier, maak jij met jouw thuisbatterij  gebruik van gratis stroom afkomstig uit jouw zonnepanelen. Er is daarmee sprake van een hogere zelfconsumptie van opgewekte stroom, waarmee jij jouw energieleverancier op deze momenten volledig buitenspel zet doordat jouw woning op deze moment zelfvoorzienend omgaat met energie.
  • Woningwaarde verhogend – Net als met de aanwezigheid van zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp zullen huizenzoekers nu en in de toekomst steeds meer op zoek zijn naar een woning die beschikt over een thuisbatterij. Met een thuisbatterij-installatie maak jij jouw woning significant aantrekkelijker voor huizenkopers en verdien jij uit de verhoogde waarde van jouw woning de gemaakte investering al grotendeels terug.
  • Back-up bij stroomuitval – Hoewel uitzonderlijk maar zeker niet uitgesloten, biedt een thuisbatterij jou de mogelijkheid om tijdelijk over stroom te beschikken  als jouw buren, wijk of gemeente wel last heeft van een regionale stroomuitval.

     

  • Milieubewust – Een batterij wordt met name opgeladen door groene stroom afkomstig uit jouw zonnepanelen. Hiermee verbeter jij jouw ecologische voetdruk door minimaal tot helemaal geen gebruik te maken van grijze stroom dat weer afkomstig is van fossiele energiebronnen.
  • Ondersteun het stroomnet – In Nederland is er sprake van een netcongestie. Mede door de groei en populariteit van zonnepanelen wordt er op meerdere momenten in het jaar meer stroom teruggeleverd dan het stroomnet aan kan. In plaats van jouw groene stroom terugleveren aan dit overbelaste stroomnet, zorg jij met jouw thuisbatterij dat jouw groene stroom lokaal wordt opgeslagen voor zelfconsumptie. Daarmee ontlast jij het stroomnet en help jij op deze manier de netbeheerders en energiemaatschappijen om de vraag en aanbod van stroom in Nederland verder te stabiliseren. De Nederlandse overheid zal naar de hoogste waarschijnlijkheid in de toekomst vaker sturen op de aanschaf van een thuisbatterij door de afschaf van de salderingsregeling en wellicht via een subsidie. Bij EnergielabelA.nl zien wij dat een hoge aantal huishoudens niet gaan wachten op overheidsbeleid en zelf het initiatief nemen om op tijd van de voordelen te profiteren van een thuisbatterij. Daarnaast verzekeren zij zichzelf als voorlopers van toekomstige leveringsproblemen of lange installatiedagen zoals het geval is met zonnepanelen of warmtepompen. 

De nadelen van een thuisbatterij zijn beperkt, maar wel relevant. 

  • Hoge aanschafkosten – verreweg het grootste bezwaar van een thuisbatterij is de kostprijs. Zeker met zonnepanelen-eigenaars die terugverdientijden van 3 tot 5 jaar gewend zijn, ligt de terugverdientijd bij een thuisbatterij langer dan met zonnepanelen of laadpalen. 

  • Lichte afhankelijkheid blijft – volledig afscheid nemen van de energiemaatschappij zal niet aan de orde zijn. Batterijen hebben niet voldoende opslagcapaciteit om langer dan enkele dagen stroom op te slaan. Ook ons eigen klimaat speelt daarbij een belangrijke rol. In de wintermaanden, wanneer er weinig zon is, zal het een batterij ook niet lukken om volledig opgeladen te kunnen worden. Je zult over een jaar genomen dus altijd wel stroom bij jouw energieleverancier moeten afnemen om in jouw stroombehoeften te voorzien.