Minimog Preloader
Gratis stroom verbruiken in de avonduren én het overvolle stroomnet verlichten? Ontdek onze A-merk thuisbatterij!

Laadpaal thuis

Laadpaal thuis

Laadpaal thuis (2024)

Bespaar gemiddeld € 600 per jaar met thuis laden

Zorgeloos en goedkoop laden met een laadpaal

Met een laadpaal thuis ervaar je de voordelen van een volle accu tegen lage laadprijzen en met het hoogste gemak.  Met een laadpaal aan huis ben jij verzekerd van een laadplek en is het doorgaans de goedkoopste manier om jouw elektrische auto te laden. Je betaalt namelijk het afgesproken tarief van jouw energieleverancier, deze liggen veelal lager dan de tarieven die aanbieders van openbare laadpalen bij jou in rekening brengen. Gemiddeld bespaar je met een laadpaal thuis €600 per jaar ten opzichte van publiek laden. 

In combinatie met een dynamisch energiecontract kan je zelfs nog meer besparen door jouw elektrische auto te laden in de daluren. Deze stroomprijzen zijn doorgaans lager. Of op sommige momenten in het jaar zelfs negatief. Dit kan betekenen dat jij, via jouw dynamische energieleverancier, geld ontvangt wanneer jij ervoor kiest om de auto te laden tijdens uren van negatieve stroomprijzen. 

Laadpaal via EnergielabelA.nl

Voor de volledige aanschaf, levering en installatie van een laadpaal thuis ben je bij EnergielabelA.nl op het juiste adres. Bij ons kies je voor een betrouwbare laadpaal van de hoogste kwaliteit, tegen de beste garanties en het veiligst geïnstalleerd door een betrouwbare, bewezen en gecertificeerde installateur. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een laadpaal thuis

✓  Bespaar op de hoge laadprijzen van openbare laadpalen
✓  Altijd beschikbaar, laad de auto thuis op de eigen oprit 
✓  Slimme functionaliteiten
✓  Geïnstalleerd door (onze eigen) gecertificeerde installateurs 

Aanbevolen door A partijen

Van 🇳🇱 Nederlandse bodem

Onze A kwaliteit laadstations

Alfen Eve Single S-Line 11 kW

alfen eve single s line

✓ Laadsnelheid tot 11 kW laden (gemiddeld 50 km actieradius per uur)
✓  Premium laadpaal van een beursgenoteerde fabrikant uit 🇳🇱 Nederland
✓ Geschikt voor iedere elektrische auto
✓  Load Balancing mogelijk
✓  Vaste kabel (5m) mogelijk
✓  Zakelijk verrekenen mogelijk
✓  2 jaar garantie
❌ Complexere zelf-installatie

Alfen Eve Single Pro-Line 22 kW

alfen eve single pro line

✓  Laadsnelheid tot 22 kW (gemiddeld 100 km actieradius per uur)
✓ Inclusief full colour kleurendisplay
✓  Premium laadpaal van een beursgenoteerde fabrikant uit 🇳🇱 Nederland
✓  Geschikt voor iedere elektrische auto
✓  Load Balancing mogelijk
✓  Vaste kabel (5m) mogelijk
✓  Zakelijk verrekenen mogelijk
✓  2 jaar garantie
❌ Complexere zelf-installatie

Heb jij gekozen voor een laadpaal inclusief installatie? Dan installeren wij, als gecertificeerd installatiebedrijf, de laadpaal in beginsel zelf bij jou thuis.  Voor onze landelijke dekking (excl. Waddeneilanden) werken wij echter ook samen met gelijkgestemde en andere gecertificeerde A-installateurs over het hele land. 

Let op: wij (en onze partners) installeren de laadpaal alleen op jouw privéterrein, wij plaatsen nooit de laadpaal op publiek (gemeente) grond of op/via het terrein van jouw buren. 

De kosten voor het laten installeren van een laadpaal zijn variabel. Dit hangt namelijk af van de afstand tussen de meterkast en de gewenste plek van het laadpunt. Ook de optionele toevoeging van Load Balancing en eventuele graaf- en/of bestraatwerkzaamheden spelen een belangrijke rol op de installatieprijs. 

Wist je bijvoorbeeld dat je enorm kunt besparen op de installatiekosten wanneer je kiest voor een laadstation aan de gevel in plaats van op een losse laadpaal? Zodra we jouw aanvraag hebben ontvangen dan nemen wij contact met jou op om, vanzelfsprekend, ook de verwachte installatiekosten te bespreken. 

Particulieren: de Nederlandse overheid biedt ook in 2024 een subsidie aan voor de aanschaf van een (volledig) elektrische auto. De hoogte van de subsidie is € 4.000,- voor een nieuw middel (prijsklasse €12.000,- tot en met €45.000,-) en €2.000 euro voor een gebruikte / tweedehandse elektrische auto. Subsidie voor de laadpaal zelf is er (nog) niet. 

Ondernemers: bedrijven kunnen in 2024 aanspraak maken op een subsidie voor een laadpaal via de volgende regelingen:

  • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen die jij als ondernemer doet in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen kunnen tot 36% worden afgetrokken
  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek: startende ondernemingen maken gebruik van deze regeling om kleine investeringen in bedrijfsmiddelen af te trekken. 
  • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): op een zelfgekozen fiscaal moment kunnen investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% worden afgetrokken. 

Informeer jouw boekhouder of accountant of jij in aanmerking komt voor (één van) deze zakelijke regelingen. 

De fabrikant van onze laadpalen biedt minimaal 2 jaar productgarantie aan. Ook zijn ze altijd te bereiken in het Nederlands. 

Load Balancing is een optionele toevoeging (doorgaans tegen een meerprijs van enkele honderden euro’s) aan jouw laadpaal die extra zekerheid toevoegt tot mogelijke overbelasting van jouw meterkast zodra jij stroomvreters inschakelt wanneer de auto aan het laden is. Ben jij op moment van laden bijvoorbeeld ook aan het koken op inductie en staat de wasdroger aan?  Load Balancing zorgt er dan voor dat de laadsnelheid van de laadpaal tijdelijk omlaag gaat of zelfs volledig tot stilstand komt zolang deze stroomvreters actief zijn. 

Heeft jouw meterkast een 1-fase aansluiting? Dan is de investering voor Load Balancing zeker de moeite waard. Met een 3-fasen aansluiting is de kans op overbelasting van jouw meterkast kleiner, omdat het vermogen over drie fasen wordt verdeeld. Laad je de auto vooral ’s nachts op wanneer jij of het gezin aan het slapen is? Ook dan zou de toevoeging van Load Balancing wellicht teveel van het goede zijn. Kies jij bij ons voor een laadpaal inclusief installatie? Dan nemen wij jouw stroompatroon standaard mee in het aanvraagproces, zodat jij later niet voor verrassingen komt te staan. 

Zonnepanelen op jouw dak en een laadpaal thuis zijn een gouden combinatie. Zodra jij namelijk de auto oplaadt terwijl de zon schijnt, dan wordt de auto gedeeltelijk of volledig opgeladen met gratis (groene) stroom afkomstig uit jouw zonnepanelen. Deze slimme manier van laden kan jou als EV-rijder en huiseigenaar honderden euro’s per jaar besparen. 

Laden op 3 fasen wordt sterk aanbevolen, ook als je de laadsnelheid wilt verhogen. Nieuwe woningen worden inmiddels standaard op 3-fasen opgeleverd. Heeft jouw woning nog een 1-fase hoofdaansluiting? Dan dien jij deze te laten verzwaren door de netbeheerder. Begin hier op tijd mee vanwege drukte en lange doorlooptijden bij de netbeheerder. Deze netbeheerder zal jou van tevoren ook verzoeken om alvast de 1-fase hoofdschakelaar in de groepenkast te laten vervangen naar een 3-fasen hoofdschakelaar. Dit zullen zij zelf niet doen. In de praktijk komt dit vaak neer op het volledig vervangen van de groepenkast. Ook hier kunnen wij jou bij helpen en kan jij na een nieuwe groepenkast de gewenste laadpaal alvast aanschaffen en installeren. Deze laadpaal kan dan tijdelijk op 1-fase laden zolang de verzwaring via de netbeheerder nog moet worden afgerond. Na de verzwaring kunnen de overige fasen worden aangesloten.